Er der noget jeg har lært af at være mor til tøsen, så er det, at man ikke kan regne med noget. Det, der gjaldt i går, gælder ikke nødvendigvis i dag. Man kan skimte nogle generelle ting, der går igen, men man kan sagtens afvige.

Damen vil fx for det meste gerne have mad hver 3. time, men det kan lige så godt være hver 2. eller 4. nogle gange. Og lige som man tror, at hun er begyndt kun at skide hver anden dag, leverer hun fire velvoksne lortebleer på en enkelt dag. Hun kan sove igennem den ene nat, og være helt ustyrlig og lysvågen den næste.

De siger, at man først kan regne med en egentlig rytme i fjerde måned, men man må ifølge min sundhedsplejerske godt begynde at etablere nogle faste rammer allerede nu. Jeg havde mit hyr med hende i nogle dage i træk, hvor hun ikke ville sove om natten, og min sundhedsplejerske foreslog, at hun kom mere ud at sove i barnevognen end hidtil.

Jeg har kun haft hende ude én gang om dagen, for det meste om eftermiddagen, og det var slet ikke nok. Hun skulle gerne ud to eller tre gange om dagen. Huha, jeg kunne godt se, at det kom til at knibe lidt med tiden, når vi nogle dage først står op kl. 10… Det var også en dårlig ide at have forskellige stå op-tider, for vi kunne både stå op kl. 6 og kl. 11 alt efter hvor træt jeg nu lige var.

Så nu prøver vi at stå op kl. 6 eller 7 alt efter hvordan det lige passer med morgenamningen, og så kommer hun ud stort set lige bagefter. Når hun vågner, kommer hun ind og får mad, hvorefter hun lægges ud igen. Og så fremdeles. Jeg håber, at vi kan få det til at spille og få en gladere og mindre overtræt pige ud af det.

Reklamer